pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Jaaaa, daar is ie dan! Het recept van mijn home made pumpkin spice latte. Een immens populair drankje in Amerika. De herfst en Halloween is de tijd dat deze pumpkin spice latte bij de Starbucks gepromoot en geschonken wordt. Een heerlijke verwarmend drankje met koffie waar ik heel vrolijk van word.
Chocolade melk heb ik lang geleden al verbannen omdat ik er altijd zoveel spijt van kreeg! Dus als ik een traktatie wil maar geen buikpijn? Dan maak ik deze pumpkin spice latte. Nu ben Ik ook graag eigenwijs en op sommige vlakken erg krenterig. Ik heb er geen 4 euro voor over en verder experimenteer ik liever thuis met de juiste ingrediënten zodat ik weet wat ik drink. Daarnaast geef ik er ook graag mijn eigen touch aan omdat ik van experimenteren houd. Voor dit drankje heb je twee ingrediënten nodig die je van tevoren kunt maken. Deze heb je dan op voorraad en zo kun je na een heerlijke herfstwandeling, snel een heerlijk hartverwarmende traktatie maken. 

Ingrediënten die je van tevoren kunt maken

Pompoen puree. Ik zorg altijd dat ik ijsblokjes van pompoen op voorraad heb. Zo kan ik snel 2 ijsblokjes ontdooien voor de koffie. 

Hoe maak je pompoen puree? Dit is super simpel. Verwarm de oven op 180 graden voor en snijd een flespompoen doormidden. Haal de pitten er uit en leg de pompoenen met de schil naar boven op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Na 45 minuten haal je de pompoenen uit de oven en kun je het vruchtvlees er met een lepel uit scheppen. Pureer de pompoen met een staafmixer en verdeel het puree over de ijsblokvormpjes. Bewaar in de diepvries 

Pumpkin spice mix. Dit is een mengsel van verschillende etherische oliën. Zoals jullie weten ondersteun ik mijn gezondheid graag met etherische oliën. Deze mix bewaar ik in de ijskast en per kopje gebruik ik dan 1 druppel. 

Wat zit er allemaal in?

  • 10 dr. kaneel Young Living plus olie
  • 10 dr. gember Young Living plus olie
  • 10 dr. nootmuskaat YL plus olie 
  • 7 dr. kruidnagel YL plus olie
  • 2 dr. kardamom YL plus olie

Hier het recept! 

Ingrediënten: 

  • 2 eetlepels pompoen puree
  • 1 dr. pumpkin spice mix 
  • half kopje koffie. Ik neem altijd een dubbele espresso 
  • havermelk. 
  • 1 theelepel agave siroop 

De garnering kun je het zo gek maken als je zelf wilt: Slagroom, kaneelpoeder, marshmellows, cacaonibs, hagelslag, kokosrasp?

Aangezien ik geen buikpijn wil hou ik het bij kaneelpoeder 🙂

Hoe maak je de koffie?

Ontdooi de pompoen puree. Verwarm de havermelk samen met de pompoen puree in een pannetje. Ik gebruik zelf graag de barista havermelk van Oatly. Zet de koffie en voeg de pompoenpuree, de havermelk en de agave siroop toe. Meng er een druppel pumpkin spice mix door. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Dat kan in een blender maar ik roer het met een lepel door elkaar. Garneer en geniet van dit verwarmend winterse drankje.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.