Etherische oliën – de ziel van de plant

 

Een etherische olie is een aromatische vloeistof die zit in bloemen, vruchten, struiken, bomen, wortels, harsen en zaden en worden ook wel de “levensenergie van de plant” of “ziel van de plant” genoemd. Zij geeft de plant haar karakteristieke smaak en geur.
De meeste etherische olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie. Verder uit koude persing, extractie, aftappen en enfleurage uit bloesem, vrucht, bladeren, takken, schors en wortels.

Door de geschiedenis heen zijn etherische oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking. Het werken met geuren door middel van etherische oliën, wordt ook wel aromatherapie genoemd en wordt al meer dan 5000 jaar gedaan.

Etherische oliën kunnen door zorgvuldige destillatie 100 tot 10.000 maal geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant. Hierdoor zijn ze vele malen sterker wat belangrijk is voor mensen die hun gezondheid op een natuurlijke manier willen ondersteunen.

Je kunt hierbij denken aan:

– luchtwegen
– hormonale balans
– spijsvertering
– huid en haar
– circulatie
– bewegingsorgaan
– emotioneel evenwicht
– concentratie en focus
– zenuwstelsel
– immuunsysteem

De etherische oliën van Young Living zijn van therapeutische kwaliteit, biologisch verbouwd en bevatten geen additieven. Kijk voor meer informatie over het productieproces bij Seed-to-Seal®.
Afhankelijk van de etherische olie en het (therapeutische) doel, zijn vele toepassingen mogelijk. Met weinig druppels kunnen al goede resultaten geboekt worden.

Aromatisch gebruik

Geur is van invloed op lichaam en emotie. De voordelen van aromatisch gebruik:
– zuivert de lucht van ongewenste geuren en bacteriën
– opent de luchtwegen
– heeft een positieve invloed op je stemming, bijvoorbeeld bij boosheid of onrust

Direct aanbrengen op de huid

– het aanbrengen van etherische oliën op de huid kan een plezierige, ontspannende werking hebben. Ze worden snel door de huid in het lichaam opgenomen, waar zij hun heilzame werk kunnen doen.

Lukraak experimenteren met etherische oliën wordt ten strengste afgeraden. Laat je goed voorlichten en neem contact op. Ik help  je graag verder en ga met jou op zoek naar een olie die bij jou past.

Wil je alvast een leuk Engels testje doen zodat je weet welke olie bij je past? voor de lol? Kijk dan hier even.

De missie van Young Living om de natuur voor de mensen en de mensen voor de natuur te laten zorgen kun je hier kijken.