Manuka

Seed to Seal®

Young living gebruikt voor het verkrijgen van de therapeutische etherische oliën het Seed-to-Seal® principe. Deze bestaat uit 5 stappen: zaaien, verbouwen, destilleren, testen, verzegelen.

seed-to-seal-5-steps

Seed

Het begint bij de zaden van authentieke plantensoorten: de beste worden geselecteerd en geplant om therapeutisch kwalitatief hoogstaande oliën te verkrijgen. Het proces voor lavendel duurt van zaadje tot oogsten maar liefst 3,5 jaar!

Cultivate

Het verbouwen van de planten. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarom zie je bij de boerderijen van Young Living het onkruid tussen de planten staan. Onkruid wordt handmatig verwijderd als het nodig is. Ongediertebestrijding gebeurt met etherische oliën.
De kwaliteit van de aarde is ook heel belangrijk. Deze houdt men gezond met belangrijke enzymen die nodig zijn voor de groei van de planten. Ook wordt er gebruik gemaakt van wormen. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan hier.

Distill

Hierna komt het destilleren. Hierbij worden verschillende methodes gebruikt. Koudgeperst of stoomdestillatie bij lage temperaturen, onder lage druk. Ook de lengte van destillatie speelt een rol. Dit verschilt per plant.
Er wordt vóór het oogsten en destilleren veel getest, zodat er precies op het juiste moment wordt geoogst om de meest werkzame stoffen uit de plant te verkrijgen.

Test

Na het destilleren wordt de olie meteen ter plekke getest op inhoudstoffen, zodat er alleen producten op de markt komen met therapeutische kwaliteit.  Hierna worden de oliën nog door een derde partij getest. Zo blijft de kwaliteit gewaarborgd. De olie gaat alleen in een roestvrij stalen fles of glas voor het vervoer.

Seal

Het laatste proces is het verzegelen. Op de meeste boerderijen gaat de olie meteen in de flesjes zodat het proces helemaal afgemaakt kan worden. Dit is voor de mensen die betrokken zijn geweest bij het hele proces een mooie afsluiting.
Je kunt zelf de boerderijen van Young Living bezoeken en meehelpen met de oogst. Ook die stap is belangrijk: klanten kunnen kijken of de belofte van Seed-to-Seal® wordt waargemaakt.

Young Living gebruikt plantafval dat vrijkomt tijdens het oogsten als voeding voor de bodem. Niet alleen Seed-to-Seal®, maar ook hergebruik van grondstoffen is voor het bedrijf erg belangrijk!!

Wil je alles weten over seed to seal? klik dan hier

In december 2016 ben ik op bezoek geweest bij de boerderij in Ecuador. Hier een kleine impressie hoe zorgvuldig er met de grond om wordt gegaan.

seed to seal