vernevelaar

Premium Starter Kit- 5 tips om te vernevelen

Wat zo mooi is aan een vernevelaar in je eigen kamer, is dat we ook allemaal onze eigen olie er in kunnen doen. Is er een deadline, of een examen? Dan gaat er een beetje Stress Away in. Zijn we aan het koken en willen we de geurtjes weg hebben? Dan gaat Purification er in. Ben ik bezig met Yoga practice dan stop ik Frankincense in de diffuser. Willen we lekker rustig de dag afsluiten voordat we gaan slapen dan gaat de lavendel of de cederhout in de vernevelaar.

Als je net begint met etherische olie dan is het verstandig om het langzaam op te bouwen. Stop 2 tot 3 druppels in de vernevelaar en vernevel voor 10 minuten. Je lichaam moet er aan wennen. Dit kun je langzaam opbouwen.
Ook kun je op de desbetreffende flesje met etherische olie kijken. Hier staan ook richtlijnen op. Hoe lang in de vernevelaar etc.

De premium Starter Kit heeft 10 oliën die je zeker kunt combineren in je vernevelaar. Je kunt ze allemaal stuk voor stuk vernevelen maar je kunt ook combinaties maken. Liever niet meervoudige oliën met elkaar mengen. Je kunt wel enkelvoudig met een meervoudige olie mengen maar niet 2 meervoudige oliën in 1 vernevelaar.

Hier  5 tips om te vernevelen:

 

Citroen en pepermunt

Deze combinatie is perfect zo omstreeks 4 uur. Geen cup a soup voor mij maar ik zet de vernevelaar aan. Het geeft weer pit en energie. Zo vang je de dip op na het werk en voor het eten.

Lavendel en copaiba

Ken je dat? Je probeert alle ballen omhoog te houden. Je bent net thuis van het werk, je moet nog boodschappen doen. De was moet nog voor morgen gestreken worden en de kinderen moeten naar de clubjes. Stop! Zet de vernevelaar aan en met de bloemige lavendel en de aardse copaiba geeft je rust.

Frankincense en Citroen

Deze oliën creëren een ontspannen atmosfeer. Fijn om bij te mediteren of om yoga of ontspanningsoefeningen bij te doen.

Purification en Citroen

Soms dan riekt het gewoon in huis. Naar eten of wanneer er hard gesport is? Je kunt dan natuurlijk het raam openzetten maar soms is het weer er niet naar.
Dan is dit de combinatie om weer even een frisse lucht in huis te krijgen. Het elimineert geuren en het zuivert je huis.

Stress Away en lavendel

Deze combinatie is fijn om bij te relaxen. De heerlijke vanille en cederhout van de stress away samen met wat extra lavendel is een top combinatie om te vernevelen voor het slapen gaan.

Verder kun je natuurlijk ook zelf  gaan experimenteren. Of heb je een top recept dat je graag wilt delen? Schrijf het in de Comments. Dat vind ik super leuk!

Liefste groet,

Wiebeke

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.