multigreens

Multigreens™

Multigreens™

MultiGreens™ is een voedzaam, 100% natuurlijk chlorofyl supplement die ontwikkeld is om je energie(vitaliteit)  op peil te houden. Het bestaat uit spirulina, alfalfa spruiten, gerstegras, bijenpollen, eleuthero, zeewier en Young Living etherische oliën.

Wat is Chlorofyl?

Chlorofyl, ook wel bladgroen genoemd is het groene pigment dat planten en algen groen doet kleuren. Chlorofyl zit dus in vrijwel alle groente maar de hoogste concentraties zitten echter in superfoods zoals Chlorella en spirulina.

Voordelen van chlorofyl:

  • het reinigt de darmen en de lever
  • Het maakt het bloed basisch. als je lichaam licht basisch is functioneren alle organen, weefsels en lichaamsprocessen beter. Een gezond voedingspatroon bestaat voor 80 % uit basisch en 20 % uit zure voeding. Helaas bestaat de  Nederlandse voeding vooral uit zure voeding. Dit kan tot gevolg hebben dat er chronische welvaartsziekten ontstaan, waarbij er sprake is van weefselverzuring. Klachten kunnen variëren van vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn tot reumatische klachten en nog veel meer.

Wat zit er allemaal in Multigreens™? 

Choline Bitartrate is een vorm van de voedingsstof choline wat onder B vitamine complex valt.

Natuurlijke bronnen van choline zijn eigeel, peulvruchten, tarwekiem, pinda’s en orgaanvlees.

Choline is nodig voor de productie van acetylcholine en dit is een neurotransmitter. Een neurotransmitter, ook wel overdrachtsstof genoemd is een signaalstof die in de synapsen zenuwimpulsen overdraagt tussen zenuwcellen of van zenuwcellen op spiercellen.

Wanneer je choline bitartrate toevoegd aan je dieet heb je meerder voordelen zowel fysiek als mentaal.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • verbetert lange- en korte termijn geheugen
  • Het helpt het brein gezond te houden
  • zorgt voor een goede focus en alertheid
  • vermindert stemmingswisselingen
  • vermindert vermoeidheid
  • ontruimt de lever van vetten

Bijenpollen  Bijenpollen bevatten een zeer grote variëteit aan vitamines, mineralen, aminozuren, enzymes, co-enzymes en hormonen. Het is vooral heel erg rijk aan B-vitamines en antioxidanten die je lichaam beschermen tegen celschade.

Waar zijn bijenpollen goed voor?

Wanneer je voor het eerst bijenpollen gaat gebruiken zul je al snel een verschil ervaren in je energielevel. Onderzoeken hebben aangetoond dat bijenpollen het zogenaamde regenereren of vernieuwen van het organisme stimuleert en het ouder worden vertraagt.bevatten enzymen en vitamine C en aminozuren.

Verder is een positieve bijwerking dat het je huid verbetert, wat grotendeels toe te schrijven is aan de enorme hoeveelheid antioxidanten.

Gerst (hordeum vulgare) Gerst is een grassoort en bevat vooral veel mineralen en vezels.

De vezels in gerst hebben verschillende gezonde werkingen. Door vezels wordt eten beter verteerd. Alles wat je hebt gegeten in combinatie met gerst wordt effectiever opgenomen in je lichaam.

spirulina(spirulina platensis) Een fantastische bron van chlorofyl die rijk is aan magnesium.

Eleuthero wortel (Eleutherococcus senticosus) Siberische ginseng, Stekelpanax, Taigawortel, allemaal benamingen voor een en dezelfde geneeskrachtige plant.

In de Chinese geneeskunde wordt Eleuthero verondersteld om vitale energie ( bekend als ” qui ” of ” chi” ) te verhogen. Het wordt genomen om de bloedsomloop te verbeteren, de bloedcirculatie te verhogen en het vergroten van de mentale alertheid.

alfalfa (medicago sativa) blad/steelconcentraat, Alfalfa is een zeer gezonde kiemsoort. Omdat dit grassoort lange wortels heeft is het in staat alle belangrijke voedingsstoffen diep uit de grond te halen. Het is hierom erg rijk aan eiwitten, Verder is het rijk aan Vitamine A, B, C, D, en vitaminen E en K.

Bekend is dat alfalfa uitzonderlijk gezond te noemen is voor diabeten, het is een natuurlijk middel om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Dit dankt de kiemen aan de aanwezigheid van saponinen. Deze zijn in staat de lichaamseigen productie van de schadelijke LDL cholesterol af te remmen en bestaand vaataanslag te verwijderen.

Alfalfa is ook uitzonderlijk goed voor mensen met spijsverteringsproblematiek. Het geeft een reinigende werking op de darmen.

Maar waar alfalfa vooral extreem rijk aan is, is calcium. Calcium (kalk) geeft stevigheid aan het skelet en gebit. Calcium is ook nodig voor het goed functioneren van de spieren en voor het geleiden van prikkels naar de zenuwen. Calcium is verder onder andere betrokken bij de bloedstolling, de celgroei en de hormoonstofwisseling.

zeewier(grote oceaan)  (laminaria digitata) hele thallus, 

Zeewier bevat ongelofelijk veel voedingsstoffen. Zo bevat zeewier flink wat eiwitten. Verder zitten er een aantal belangrijke mineralen in, zoals magnesium, calcium,  jodium en natrium. Ook zit er flink wat ijzer in zeewier, en chlorofyl, een stof die je lichaam helpt om ijzer en magnesium beter op te nemen.

Eén van de gunstige effecten van zeewier heeft betrekking op de verwerking van voedsel en voedingsstoffen. Allereerst bevat het de stof alginaat, die ervoor zorgt dat de spijsvertering iets vertraagd wordt. Het gevolg is dat essentiële stoffen beter opgenomen kunnen worden door de darmwand, en ook blijven je darmen in het algemeen een stuk gezonder. Verder is het bewezen dat zeewier je kan helpen om gifstoffen en toxines effectiever af te voeren. Dit is daarom ook een goed voedingsmiddel om te gebruiken tijdens een detox, wanneer je je lichaam helpt om zo goed mogelijk te ontgiften.

Zoals gezegd bevat zeewier ook flink wat jodium, een stof die een gunstige invloed heeft op de werking van de schildklier.  Dit orgaan is van essentieel belang voor het functioneren van je lichaam: het zorgt voor de productie van talloze hormonen die op hun beurt weer verantwoordelijk zijn voor allerlei andere lichaamsprocessen. Verder hebben zeewieren een goede invloed op de gezondheid van je hart en bloedvaten. De vezels verlagen de bloeddruk, en ook zorgt zeewier voor een verlaging van de cholesterollevels. Zo verminder je de kans op hart- en vaatziekten.

etherische oliën:

Rozemarijn (rosmarinus officinalis CT cineol) Helpt tegen vermoeidheid en verbetert je mentale helderheid en focus.

Citroen(citrus limon) Citroen bevat 68 procent d-limonene, een krachtige anti-oxidant, het heeft een reinigende werking en bevat stoffen die onderzocht zijn op hun functies voor het immuunsysteem.

Citroengras (cymbopogon flexuosus) bevordert je bewustzijn en circulatie.

Melissa (Melissa officinalis) ondersteunt je immuunsysteem en verlicht stress.

Aminozuurcomplex (L-arginine, L-cystine, L-tyrosine) en gelatine. Alle eiwitten (proteïnen) zijn opgebouwd uit aminozuren,  Aminozuren zijn nodig voor de groei, handhaving en vernieuwing van structuren van weefsels en organen. Een aantal kunnen niet door het lichaam zelf gemaakt(8 stuks)  worden dus moet je dit dagelijks binnenkrijgen door voeding.

Aminozuur Complex kan gebruikt worden als aanvulling op de dagelijkse eiwitbehoefte en is ook erg geschikt voor sporter.

de gelatine die er in zit onderscheid zich van andere eiwitbronnen door de aanwezigheid van grote hoeveelheden semi-essentiële aminozuren. Ons lichaam kan deze aminozuren aanmaken, mits de omstandigheden in het lichaam optimaal zijn en dat is helaas vaak niet het geval. De aminozuren in gelatine zijn met name interessant voor de instandhouding van bindweefsel in botten, pezen, gewrichtsbanden, huid en bloedvaten.

Misschien is dit niet het meest pakkende artikel om te lezen maar niet minder belangrijk! Helaas is het zo dat de  meeste stoffen die wij nodig hebben tegenwoordig niet voldoende aanwezig zijn in onze voeding. Dan is Multigreens™ zeker een goede aanvulling. Ik wil je nog 1 tip meegeven. Het beste is om Supplementen minimaal 3 maanden te proberen voordat je goed kunt voelen wat het voor je doet.

Zonnige groet, Wiebeke

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.