schoonmaken

Gouden appels

Joehoe, ik heb vandaag mijn citroenolie binnen gekregen! Waarom ik zo enthousiast ben? 
Het ruikt heerlijk fris en ik word daar zo blij van! Dat is trouwens ook niet zo raar want citroen is een opbeurende olie.
Ik gebruik deze olie veel voor mijn huishoudproducten en lost vet op en heeft een reinigende werking.
Citroenolie wordt koud geperst van de schil en is in verhouding een goedkope olie. Je hebt ongeveer 3000 citroenen nodig voor 1 liter olie.
Je kunt de olie ook gebruiken voor het afvoeren van afvalstoffen in je lichaam en het is een krachtige bron van vitamine C. In India worden citroenen dan ook wel ‘gouden appels’ genoemd.
Ik kon dan ook niet wachten en ben meteen aan de slag gegaan. Mijn keuken was toe aan een poetsbeurt dus moest ik even nieuw schoonmaakmiddel maken. Hier is mijn recept voor het schoonmaken van je aanrecht en kookplaat.
 
Wat heb je nodig:
– een fles van een halve liter. 
– ongeveer een half liter warm water
– 2 eetlepels baking soda
– 1 eetlepel castile soap. Deze zeep is hier te koop. Ik vind het fijn in het gebruik.Het is gemaakt door Dr Bronner.Dit is wereldwijd een bekende familie die al vanaf 1858 zeep maakt. Deze zeep is gemaakt van biologische extra vierge kokos-, olijf-, jojoba- en hennepolie. Het schuimt lekker en het is 100 procent natuurlijk en volledig afbreekbaar. Ik gebruik het veel in mijn producten. Je hebt er vaak maar een beetje van nodig om douche zeep, shampoo of afwasmiddel van te maken.Ik neem altijd de baby mild variant geurloos omdat ik er zelf mijn etherische olie aan toe voeg:)
– 20 druppels citroen olie. Citrus fresh en Thieves zijn natuurlijk ook geweldige alternatieven. 
Pas wel op met natuursteen! Citroen kan dit aantasten. Dus wanneer je twijfelt probeer het eerst in een hoekje uit.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en stop het in de fles. Je bent nu klaar om je keuken eens lekker onder handen te nemen. Voor gebruik wel even schudden.
Mocht je aanrechtblad of kookplaat nou heel erg vet zijn, dan laat ik het even 2 minuten intrekken voordat ik het schoon veeg met een vochtige doek.
Ontbreekt het je nu nog aan motivatie? Dan kun je altijd nog  hier klikken voor de beste schoonmaak hits!
Een heerlijke schoonmaak groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.