snuiven

Snuiven is gezond

 Serieus. Dat vind ik echt. Ik doe het dagelijks. Alleen is het spul waaraan ik snuif geheel iets heel anders dan waar jullie misschien op dit moment aan denken. 

Wel eens gehoord van Aromatherapie? Dit is therapie met geuren. Deze geuren komen van de etherische oliën of bloemenwaters. Dit zijn aromatische vloeistoffen die zitten in planten, struiken, bomen, bloemen, harsen, wortels en zaden en worden ook wel de levensenergie van de plant genoemd.
Door stoomdestillatie of persing zijn deze planten wel 100 tot 1000den malen sterker dan de oorspronkelijke plant en heb je er heel weinig van nodig om effect te bereiken. 

Dit snuif je toch niet? Waarom zou ik hier aan gaan snuiven?
Etherische oliën bestaan uit kleine moleculen die via je ölfactorische receptoren naar je limbisch systeem worden getransporteerd. Dit systeem wordt ook wel je emotionele brein genoemd. Daarom roepen geuren vaak een herinnering op en gaat dit gepaard met een emotie. 

Je zou het misschien niet zeggen maar het reukorgaan is het belangrijkste zintuig. We reageren heel primair op geur. Denk maar aan brand of bedorven voedsel. De geur vertelt ons wat te doen. Hier zit ons overlevingsmechanisme. Ga ik vluchten, vechten of bevries ik. Dit is je amygdala of ook wel je reptielenbrein genoemd. Nog steeds is het zo dat wanneer je bedorven eten ruikt er meteen een reactie plaats vindt. Je deinst achteruit of je gaat zelfs kokhalzen. 

Geur geeft de sterkste reactie. Bovendien hebben we een fundamentele oerdrang om ons prettig te voelen. Met aromatherapie kun je zodoende een gewenste neurologische reactie bereiken. Elke geur heeft zijn eigen kenmerken en kan een gewenste gemoedstoestand ondersteunen. 

Hoe gaat het in zijn werk? 
je doet een druppel etherische olie op je hand en draait met je handen over elkaar heen om de moleculen te activeren. Hierna maak je met je handen een kommetje en legt deze over je neus. Inhaleer diep in en uit en je zult ervaren wat een effect dit teweeg brengt. Het meest bekende voorbeeld is wel de lavendel die zorgt voor een rustgevend effect, De oliën kunnen je zowel FYSIEK, EMOTIONEEL ALS SPIRITUEEL ondersteunen. 

Je kunt ook een Ultrasone verdamper gebruiken. Hier vermeng je de etherische olie met water. De trilling van het apparaat zorgt er voor dat de moleculen kleiner worden gemaakt en het zo door de ruimte kan reizen en iedereen er in de kamer er profijt van heeft. 

Wat is het effect van dit alles? 
Ben je op zoek naar meer balans? Wil je voelen waar het in het leven om draait? Reageren vanuit je hart en niet vanuit je hoofd? Zegt je hart vaak nee maar je mond ja? Word je geleefd en kom je niet meer bij je gevoel? 

Het mooie van etherische oliën met de juiste kwaliteiten (er is net als met de voedingsindustrie heel veel troep op de markt dus laat je goed informeren) is dat je emoties die jou kunnen belemmeren in het nemen van beslissingen of het waar maken van voornemens of dromen die je hebt. Deze negatieve gedachtes, herinneringen of gevoelens kun je herkennen en loslaten. Je kunt de weg vrij maken en zo stap voor stap je doelen verwezenlijken. Je kunt de emotionele energie omzetten in een positief effect met de etherische oliën van Young Living.

Dit kun jij ook doen met een Aroma freedom sessie. 

Wil jij?
– een helder doel, gevoel, vertrouwen en vrijheid.
– In contact komen met je authentieke zelf.
– Een leven met een verhoogde alertheid en intuïtie
– Een permanente verandering in hoe je jezelf en de wereld ziet.

Geuren hebben een grote associatieve kracht.
Denk aan rust, concentratie en geluk


VAN STAGNATIE NAAR SPRANKELING

Wil je een keer komen snuiven?
Ervaren wat een geur met je kan doen?

Maak nu een afspraak!
Voor meer informatie klik hier


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.