de pechoti methode

De pechoti methode met etherische olie

Navels….het blijft bijzonder. Ik weet nog toen ik een jaar of 4 was, dat ik een keer een vriendinnetje wees op haar navel. Haar navel was een bolletje in plaats van een kuiltje. Zij wees ondertussen naar mijn navel en samen hadden we dikke pret. Jaren later toen ik mijn man leerde kennen keek ik ook weer wat vaker naar een navel en viel het me op dat hij altijd pluisjes van zijn t-shirt in zijn navel had. Dit plukte ik er dan met veel liefde uit. Hij mocht alleen nooit met zijn vinger in mijn navel komen omdat deze nogal gevoelig was. Ik kreeg er een raar gevoel van. Ondertussen weet ik waar dat gevoel vandaan komt.

De navel is namelijk het middelpunt van leven. Een netwerk met meer dan 70 duizend verbindingen naar weefsels en organen door het hele lichaam. Dit gedeelte van je lichaam is belangrijk om te koesteren! Met aandacht en de juiste etherische oliën kun jij het netwerk aanspreken dat je kan helpen bij bepaalde ongemakken.

Laten we eens kijken hoe het werkt. De Pechoti methode.

Medisch gezien is de navel niets meer dan een litteken, achtergelaten door de navelstreng die jou voor de geboorte met je moeder verbond. Tijdens de zwangerschap brengt de navelstreng voedingsstoffen over van moeder naar het kind. Dit gebeurt door een verbinding met deze klier. Zo kan het in slechts 270 dagen een klein celletje laten groeien tot een volwaardige baby. Zo belangrijk is de navel. Om deze reden zijn al onze aderen verbonden met onze navel, wat het middelpunt van leven is. Sterker nog, de navel IS leven. 

De Ayurvedische geneeskunde maakte honderden jaren geleden al melding van dit systeem. Deze geneeskunde behoort tot één van de oudste holistische methodes ter wereld. Het richt zich op de balans en integratie van lichaam en geest. Oude Ayurvedische teksten melden het toedienen van heilzame oliën via de navel. Een techniek die men dus de pechoti-methode noemt. De oude teksten melden zelfs dat de navel kan detecteren welke aderen zijn opgedroogd, waarna de olie ze weer opent.

In de Oost-Aziatische medicijntradities wordt de navel erkend als het belangrijkste energiecentrum. Hier bewaren we al onze “chi” of levenskracht-energie! “De foetus ontvangt het leven door de opening van deze poort en het kind komt deze wereld binnen door zijn sluiting. Daarom is dit gebied in zijn hoedanigheid de bron van energie van een mens. Dit gebied is de bron van het welbevinden van een mens: zijn ongemak, zijn kracht en zijn zwakheid. Wanneer de energie hier sterk is, is het hele systeem sterk. Wanneer het zwak is, wordt het hele systeem zwak.”

Etherische olie kun je dus ook in je navel druppelen. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar je navel kan meer dan je denkt. Namelijk etherische oliën met heilzame bestanddelen door je lichaam verspreiden.

Voordelen van de methode:
Door etherische oliën in of rond de navel te druppelen, kan de Pechoti de werkzame bestanddelen opnemen en verspreiden via die 70 duizend aderen. Zowel de Chinese als Ayurvedische geneeskunde melden, dat het kan helpen bij verschillende aandoeningen, zowel fysiek als mentaal. Het netwerk is vooral in staat om het gezichtsvermogen te verbeteren, gewrichtspijn te verlichten, te helpen bij maag-darmproblemen, lethargie, droge ogen, huidproblemen en meer.

Door geneeskrachtige oliën in je navel te druppelen, kan het netwerk de werkzame stoffen snel door het lichaam verspreiden.

Dus vanaf nu… pak die etherische olie en ga elke dag een potje navelstaren. Goed voor lichaam en geest!

Deze gegevens zijn uitsluitend bedoeld ter algemene informatie. De omschrijvingen met betrekking tot het gebruik en de werking van de etherische oliën vervangen niet de reguliere behandeling, medicatie of diagnose van een arts. Raadpleeg uw huisarts voor een medische behandeling. Bovenstaande gegevens zijn onze meningen en niet die van een specifiek bedrijf of andere organisatie. Makers van deze website kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor foutief gebruik


		

1 thought on “De pechoti methode met etherische olie

  1. Ik maak sinds 2 jaar gebruik van navelolie en ervaar het als zeer positief.
    Gebruik geen medicijnen meer of druppels voor droge ogen.
    Las het via een Amerikaanse reiki mevrouw.
    Helaas ben ik het artikel kwijt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.