recept ijs

i scream for ice cream

Jaaaaaa de zomervakantie staat weer voor de deur! Voor mij is vakantie onder andere, de tijd hebben om nieuwe recepten uit te proberen. Ik heb er nu al zin in om volgend jaar deze recepten weer met jullie te kunnen delen. 

Voor nu ontbreekt het mij aan tijd (laatste loodjes voor de vakantie) en daarom deel ik graag het recept dat ik tegen kwam op de Young Living site. 

Je kent het wel. Je wilt genieten van een ijsje maar wilt niet een grote hoeveelheid aan suikers binnen krijgen. Daarom vind ik het zo fijn om zelf mijn ijs te maken want dan kan ik wat spelen met de ingrediënten. Ben je een zoetekauw dan doe je een schepje agavesiroop meer in je gerecht en anders een schepje minder. Fijn om dit zelf te kunnen bepalen.

5 ingrediënten en 5 minuten voorbereidingstijd. Simpel, daar houden we van toch? En zo lekker!! 

Hier komt ie dan:

Wat heb je nodig?

  • 2 cups bevroren bosbessen
  • 1 cup kokoscrème 
  • 4 eetlepels agave siroop
  • 4 dr. lavendel plus olie
  • 1/3 cup kokoswater 

Meng de bosbessen, de kokoscrème, lavendel en agave siroop in een food processor. 

Doe hierna voorzichtig lepel voor lepel het kokoswater er bij en kijk goed of het niet te vloeibaar wordt anders is je ijs te zacht. 

Schep het mengsel in een bakje met een deksel en laat het minimaal 4 uur in de vriezer opstijven.

Neem een schaaltje en maak mooie bolletjes met een ijsschep en garneer met jouw favoriete ingrediënt. 

Lekker genieten!!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.